22 Haziran 2010 Salı

Marsel İlhan ve Türevleri

Eyvallah başarılı tenisçi, tarih boyunca hiç başarı elde edemediğimiz bir spor dalında başarılı oluyor bu kardeşimiz, müteşekkiriz, ülkemizin adını duyurdu, sağolsun. Gelgelelim ben ismine ve aslına takığım bu adamın. Herif tam Türk değil bi kere. Özbek asıllı. Ha diyeceksin ki "Özbekler Türk değil mi ulen". Yani adamlar kendilerine Türk diyor mu ben merak ediyorum. Bize kalsa Kızılderililer, Çinliler bile Türk. Bence bizdeki nitelikleri ile Türk değiller. Neyse geçelim adam bi şekilde gelmiş Türkiye'de bu işi yapmaya başlamış, Türkiye'yi temsil etmiş vs vs..

Ama benim takıldığım nokta sadece Marsel İlhan değil. Mesela halterde de ilk Dünya Rekortmeni haltercimiz Naim Süleymanoğlu. O da Türk değil. Naum Shalamanov mu ne idi adı. Özal aldı getirdi Bulgaristan'dan, Türk yaptı. Herif rekordan rekora koştu.

Sonra ilk NBA oyuncumuz Mirsad Türkcan. E adı zaten Mirsad adam direkt Balkanlardan kopup gelmiş. O da tam manası ile Türk değil Boşnak. Mirsad Jahovic hatta.

Bir de Elvan Abeylegesse mevzusu var ki o kız koşarken sanki at yarışı izler gibi bağıran, destek veren, sevinen var. Etiopyalı birine sırf bizi temsilen orada koştuğu için tezahürat yapmak bana yapmacık geliyor. Bi duygu eksikliği bi burukluk hissediyorum ben hep. Orada beni temsilen Etiopyalı Elvan değil de Nevşehirli Hafize olsun istiyorum. En başarılı Türk tenisçinin adı ilk kez duyduğumuz "Marsel" değil de hep duyduğumuz "Mehmet" olsun istiyorum. Bizim mahalleden çıkmış gibi bi tenisçi olsa mesela. Kazandığı başarının bizde bıraktığı tadı daha farklı olmaz mıydı sorarım size!

Ya çok normal bir şey istiyorum, ya da çok ırkçıyım bu mevzularda.

3 yorum:

smlnl dedi ki...

Ne Mutlu Türküm Diyene! Türküm diyen herkes göğsünde gururla bayrağımızı taşıyabilir bence.

GK dedi ki...

Abi dün dinledim Marsel iki kelimeyi bi araya getiremiyodu. Bayrağımızı taşıması ayrı hadise "bizi" temsil etmesi başka bi hadise.

Unknown dedi ki...

aynen katılıyorum sana. ama bu iç meselemiz bence. misal o brezilyalı bilmiyodur bunun özbek olduğunu. o yüzden de aslında dışişleri olarak fena değil. ama içişleri olarak durum vahim.