7 Kasım 2010 Pazar

Canlıların Gri Eşortman Altına Göre Sınıflandırılması


Gri eşortman altı, giyildiği göte göre hem ekonomik hem de sosyolojik bir gösterge olabilir diye düşündüm.

Dar ve dişi götünde ise bu orta-yüksek ekonomik gelir düzeyinde biri olunduğuna işarettir ve muhtemelen “başta ne ana var ne baba kimlerle yatıyo kalkıyo belli değil” diye tabir edilen sosyal statüye tekabül eden biri tarafından göte geçirildiğini gösterir. Altında kati suretle bağcıkları bağlanmamış, sarı renkli kışlık botlar olacaktır.

Geniş ve dişi götünde ise bu abiden,abladan hatta anneden yahut yan apartmandaki komşudan “ artık giyilmeyen giyecek” olarak birilerine verilmiş bi eşortmandır ki bu da ekonomik olarak giyeceğe muhtaç kesimi işaret eder. Sınıf olarak en dipte yahut ona yakın yerlerdedirler. Allah düşürmesin.

Geniş ve erkek götünde iki seçenek mevcuttur;

Düz ve yazısız gri eşortman altı ortadirekliği ve “baba emekli anne ev hanımı” yı gösterir. Keyfe keder ve günlük yaşayan kişilerdir. Markete ekmek almaya ya da yan komşuya atari oynamaya giden ergen genç bu gri eşortman altları ile kolayca tespit edilebilir.

İkinci seçenek de bacağında püsküllü yazılarla hayvan kadar ABERCROMBIE yazan gri eşortman altıdır ki bu da dejenerasyonu ve özentiliği gösterir.Göç ile o civara yerleşmiş bir ailenin üçüncü nesil üyelerinden olmaları olasıdır Gelir sınıfı olarak da “çakmacı” olarak nitelendirdiğimiz asgari ücretli çalışanları temsil ederler.

Dar ve erkek götünde ise bu efemine bir şahsiyetin temsilidir. Büyük oranda metropolde yaşayan ve ibneleşmiş şahıslardır bunlar. Ekonomik olarak betimlemek yahut sınıflandırmak mümkün değildir. (İpnelik parayla mı anasını satim)

Peki tüm bunları neden yazdım?

"Bir andaaa bir andaaa bir andaaaa hıııııı hıııııııı"

2 yorum:

Laliş dedi ki...

Patronuna söyleyeyim de sana biraz daha iş versin, can sıkıntısından uğraştığın şeylere bak! :). Olum insan gemi hakkın üç-beş şey yazar!

GK dedi ki...

Bunu ev pineklemesinde yazdım yahu, iş saatlerinde ne mümkün.Gemi mi? Kim takar gemiyi ya :D