17 Ocak 2011 Pazartesi

Babam Aradı, Kızdı, Kapadı

Babam kendisini çok az aramamdan şikayetçidir hep. "Lan olm aramıyosun yaa" ya da "Naber lan unuttun bizi" serzenişleri el classicodur. Genelde o arar evet doğru ama napalım pederus, tersoyus. Efenim yine dün gece elimde BİM'in son harikası WOW marka çukulatamı dişlerken baktım ki babam arıyor. Aha dedim yine verecek "vefasız evlat" serzenişini, yine kederlere gark eyleyecek bu hassas ruhumu. Açtım. (telefonu)

Normalde babam açar açmaz 35 yıldır görmediği evladıyla tv'de görüşen ebeveyn gibi hasretli ve yüksek desibelli konuşur.Ama bu sefer sanki evin koridorunda karşılaşmışız gibi sönük bi sesle "Naber" dedi. Bi durum olduğunu hemen ayıktım. Naberli Noluyolu kısmı atlattıktan sonra "Ne ulan o pezevenk patronun maaşına zam yapmamış" dedi. Haydaaa ulan sen nerden duydun? (Lan Nihat kesicem götünü) Gerçi kara haber tez duyulur ya, evet maaşıma zam yapılmadı. İşe girdiğimden beri daha ilk ayında bile "Ne zaman zam yapıcaklarmış" diye soruyordu babam. Bu sefer bu talebini iyiden iyiye dillendirdi ve tepki verdi. "Olum o kadar okul okudun ne yani arttırmıycak mı bu adamlar senin maaşını" dedi. Valla kısa vadede öyle bi artış falan görünmüyo ne yalan söyliyim. Ama babama böyle dersem kendi tabiriyle "çekipkoyvericek" küfrü.. "Ya baba sen beni düşünme, yorma güzel kafanı rahatına bak allah aşkına, ben ayarlıyorum o işleri var bi bildiğim merak etmeyin siz" dedim. Geçiştirmek için güzel cümleydi. "Ben düşünüyorum siz kafanızı yormayın" cümlesi ile topu pederin uzanamayacağı köşeye yuvarladım sanıyordum ki; "Ben takarım kafaya! Oğlumuzu düşünmüycez mi ulan! Başka iş bak kendine" dedi.

Babam üniversite mezunlarını; diplomayı alır almaz kurumsal şirketlerce kapışılan ve min. 2bin500 TL maaş ile işe başlayan kişiler sanan biridir. Kendisine durumun böyle olmadığını ülkemizde bir sürü üniversite mezunu gencin işsiz bir çoğunun da okuduğu bölümle alakasız işlerde çalışmak zorunda olduğunu izah etmemiş bir yavru olarak ben de dallamanın tekiyim.

Neyse babamı bi şekil bertaraf edip telefonu kapattıktan sonra düşündüm ki; ilkokuldan bu yana paso ebeveyn memnun etme tasası ile didindim durdum. Tahsil hayatı bitti, tam yırttık derken artık maaşı ve çalıştığım işi beğenmemeye başladılar. E ama sen mutlu ol annem mutlu olsun hatta Nihat mutlu olsun diye ben gidip beceremeyeceğim işleri mi yapayım, konukomşunun "Ay Murat var ya bizim komşunun oğlu...." diye başlayan övgü cümlelerine özne olucam diye kendi mi heba edeyim ha babacım? Etmiyim dimi... Edemiyorum zaten.

Evet sayın reis, okuduğum bölüm itibari ile aldığım bu maaş aslında çok bile bana. Bu sektörde de ölene dek çalışmayı düşünmüyorum zaten. Diplomam belki bi işe de yaramayabilir bundan kelli. Yaramasın varsın. Kafalar rahat mı onu de bana? Gerisini boşverelim. Bak yaz geliyor açarız tezgahı; midyesi uskumrusu kalamarı. Duman dumana anasını satiim oh. Dünya bize güzel.

7 yorum:

Missbone dedi ki...

o değilde wow güzel lan.:D

GK dedi ki...

wow tabi lan süper.bitter çikolatalı gofreti var o da efsane.

Geronimo dedi ki...

ne güzel demişsin :)
babadır kızar, babadır ister, böyle gelmiş böyle gider ama idare mekanizman kuvvetli gördüğüm kadarıyla:)

athırsızı dedi ki...

o komsuların cumlelerıne özne olacagıma gizli özne olur ortadan kaybolurum aq

GK dedi ki...

neyse, pederin bu ataklarını bertaraf ettim şimdilik canlarım, bi sonraki atağı da "evlenmicen mi torun sevmiycez mi ulan!" olacak.. ona da hazırım.

db. dedi ki...

ne zaman evlencen? =D

GK dedi ki...

akşama doğru bi evleneyim diyorum da çok trafik oluyo, haftasonu artık.