10 Şubat 2011 Perşembe

Acı Gerçekler 11 - Veremle Savaşma Seviş

-"Güneyde bir tatil kasabasına yerleşip, domatesimi biberimi kendim yetiştiricem..." evet bugün bunu diyerek metropol insanlığına ilk adımı attım galiba. Dayı ben sistem adamı olmayayım lan, lütfen olum yapmayın bunu bana, alın beni bu işten bi bahcıvanın yanına falan verin.

-Hastayım. Temiz iki hafta oldu. Hakkında Derya ile makara çevirdiğimiz keçi gribi beni derinden vurdu galiba. Hakkaten de keçi gibiymiş gitmek bilmiyor. "Kuru kuru öksürüyon lan senin vaziyet kötü" diyen 3 kişi oldu bugün. Hakkımda bu zamana değin kurdukları en ciddi cümleydi, üsluplarından ve gözlerindeki "Müdür seni çağırıyomuş olm" endişesi benzeri bakışlarından anladım. Elimde peçete ile bekliyorum, öksürürde ağzımdan kan neyim gelirse Hülya Koçyiğit gibi ağlayarak kameranın arkasına doğru koşucam. Bunu yapmadan öldüm demem en azından.

-Sarıyer'de her gün önlerinden geçtiğim ve Sarıyer'e giren herkesin önünden geçmek zorunda olduğu o iki döner-dürümcüden birinde dürüm yedim dün. Gözümün içine bakan Burger King mi,Dominos mu diye düşünürken antikapitalist midem yerli sermayeyi seçti haliyle. Ama bi daha yemem. Tavuk dürüme turp konur mu lan allahsızlar! Sosisli de çok dandikti

-Saçım kepeklendi. Pantene noluyor götün başın oynuyor!

-Sakarya deplasmanını iş yüzünden ıskalıyorum. Ne olacaktı ya! Bugün iş vardı yarın çocuğun toplantısı vardı öbür gün hanım hasta diye diye kendi zevklerimden tek tek vazgeçmiş biri olacağım, çok belli. Lanet okuyorum bu düzeneğe, sadece karın tokluğun için yapmaktan hoşlandığın herşeyi gözden çıkarmanı bekliyorlar. Şu aşamada bu hali değiştirmeye, karşı koymaya yetecek maddi kudretim yok, mağlubuz şimdilik.

-Acı Gerçekler'e ara vermiştim bundan yola çıkarak yaşantım yola girdi, standardım yükseldi mi sandınız hemen, herşey sütliman mı oldu he? Herşey aynı dandikliği ile devam ediyor canlarım. Acı gerçekler bitmez...

4 yorum:

db. dedi ki...

2 tatlı kaşığı balın içine karabiber,biraz limon ekliyorsun.sonra bunu ye.iyi gelir.=)güneyde ben de yerleşicem,işim yok,param yok,kapitalizmin köpeği değilim ama uygun ücret önerirlerse neden olmasın diyenlerdenim mecburan. paranın gözü kör olsun!

GK dedi ki...

iş yine o absürt karışıma dayandı dimi, kaçış yok yutucaz o karabiberli balı.2 kaşık hemde... yine de ince hastalık bana duygusal bi hava kattıydı yahu, bi kaç ay veremmişim gibi davransam ilk şiir kitabımı çıkarmış olurdum.

db. dedi ki...

Soğukalgınlığı hastalıklarına karşı ballı soğan iyi gelir. Bir büyük soğanı iri iri dilimleyip orta boy bir bal kavanozuna ilave edin. İyice karıştırıp 1 gün bekletin. Sabah akşam
1 çorba kaşığı yiyin.hadi afiyet olsun.

veremin modası geçti hacı abii,yaramaz sana.

GK dedi ki...

doğru diyosun verem modası geçti, bi koşu antropoza girip geleyim ben.adı falan daha bi çekici,ortayaş metropol tikisi hastalığı.

ballı soğanı da sırf deneysel yanı yüzünden yapıp yiyicem, ilk defa duydum ilginçmiş.