8 Şubat 2011 Salı

Bi şarkıcı vardı lan! - Cemali

"Abi nerde o adamlar yaaaa" muhabbetlerinin aranan isimlerinden Cemali bu seferki konuğumuz. Kendilerini "Duymak İstiyorum" adlı şarkılarından depresif gecelerin en duygu yoğunluklu en "kendini pıçaklamalı" dakikalarından zaten hatırlıyoruz, "Biliyorum Sonunu" isimli o muazzam eserleri dilime takılmasa böyle bi araştırma içine girmeyecektim. 2 günde 150 kere dinledim heralde, neyse..

Yurtdışından geldiklerini hatırlıyorum, piyasada yenilerdi. Araştırdım Amerika'da müzik eğitimi almışlar, sonra memlekete gelip albümler yapmışlar. Ayriyetten çok çevreci doğacı gırin piisci abilermiş bunlar. Ali zaten tipi giyinimi hal ve hareketleri ile bu hallerini çok belli ediyordu. Severim keratayı.

Halihazırda yine film müzikleri yapıyorlarmış, "Dağıldı gitti adamlar" gibi bi muhabbetleri de yok, zira elemanlar kardeş. Dağılmazlar yani.

Siteleri falan da var çalışır durumda http://www.cemali.com Facebook gruplarını da sık sık güncelliyorlar. Hatta Duymak İstiyorum'u tekrar seslendiren Emre Aydın için ; "Emre Aydın TR muzik piyasasında "duruşuna" saygı duydugumuz bir sanatçı arkadaşımızdır… dolayısıyla da parçayı yorumlamasına izin verdik… Bizce, akuistik altyapıyla yalın ve hoş bir yorum getirdi parçaya ...Tek problem… parçanın birkaç yerinde sözlerini yanlış okumuş olması…En azından Sony Music TR, album kapakcıgında (kartonetinde) asıl sözleri basma kibarlıgında bulundu" yorumunu yapmışlar. Emre Aydın o bayık ve şjjjleyen sesi ile şarkıyı sikti gerçi de abiler yine de kollamışlar babacan bir tavır ile.

Bilinen diğer bir kaç şarkısı da "Şimdi Uzaklardasın" ve "Dünya Yalan"dır. Güzel eserlerdir tavsiye ederim.

Eskilerden dönenler pek tutulmadı ama Cemali "Duymak İstiyorum" gibi modern arabeskseverlere hitap eden bi şarkı patlatarak dönse piyasaya baya sallarlar ortalığı.

2 gündür dinlediğim Biliyorum Sonunu klibi. Klip çok şekil, ses ve enstrüman alaturka ama tavırlar mimikler hiphopvari... Cemali söylüyor; Biliyorum Sonunu...



4 yorum:

smlnl dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=k3QFx9mqUak

böyle bir şey yaşadık zamanında Tırt Bey.

GK dedi ki...

amerikan ingilizcesinden sonra "türk ingilizcesi"ni de literatüre kattığımız günler, hey gidi be.

smlnl dedi ki...

aynen. hala kafamın içinde bu melodinin dolaşması üzerine, başka bir melodiye yöneldim. Sırf bunu silmek için. Aynı sorunu yaşayanlar takip etsin : http://www.youtube.com/watch?v=tM0sTNtWDiI

GK dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=0L3aWeDvy8s
bu da var mesela, 16 senedir beynimin bi köşesinde çalar hep. unutmak mümkün olmuyor hiç bir melodi ile.