17 Şubat 2011 Perşembe

Carpe Diem Kandil Simitleri Sunar

14 Şubat'ta şuursuzca yiyişen çiftler hatırlamaz belki ama biz düz ve tek insanlar hatırlıyoruz ki kandildi.Mübarek gün muhakkak, kutlanması ilginç gelir bana gerçi kandil daha çok "anma" üzerine olmalı değil mi lan? Neyse konu bu değil. Kandil simidi nedir ne değildir ne zaman böyle bir gelenek başlamıştır bilemiyorum, nasıl 14 Şubat Sevgililer Günü kapitalist güçlerin çiftler para harcasın tüketim artsın diye kışkırttığı bir gün ise Kandil Simidi de pastacıların fırıncıların elde kalan kuru pastayı çakmak için uydurduğu bir dini öğe olabilir. Bunu da geçiyorum. Tamam tüketimi arttırmak namına ülkem KOBİ'sinin bu tarz hareketlerini gözardı edebilirim. Ama taaaa 600lü yılları en ulvi en, içten duygular ile andığımız bir gün için hazırladığın gıdanın üzerine "Anı yaşa, geçmişi geleceği sktir et, tadını çıkar" manasında "Carpe Diem" yazılır mı ulan? Tutarsızlık paçalardan akıyor değil mi.

Ben Murat. Gelir dağılımındaki adaletsizliğe, insanlar arasındaki ekonomik statü farkına, kapital güçlere ve onları özendirenlere kısacası paralı kodaman & kokoşlara savaş açmış biri olarak neredeydim 1 haftadır? Boatshow fuarında. Yani ülkemin paralı kodamanların Rus ablalara kaydıkları, kokoşların da Biscolata reklamından fırlamış abilere kendilerini sktirdikleri o çok özenilen mega yatların, botların pazarlandığı yerdeyim. Hadisenin menbaandayım bi nevi. Ben de tutarsızım buradan bakınca, o kadar muhalif ol sonra git adamlara izzet ikramda bulun iş yapmaya çalış bu işten ekmek ye vs vs. Benim de paçalarımdan akıyor tutarsızlık. Giymekten nefret ettiğim kumaş pantolonun paçalarından.

O yüzden kızmıyorum, kızamıyorum sana Carpe Diem Kandil Simitleri. Susamlı falan götürüyorum. Adın Carpe Diem olsa da kandil kutluyoruz biz seninle, bilinsin ki traşlı suratlarla takım elbiselerle dolansam da fuar alanlarında muhabbetim her daim düşük bütçeli ve sosyal adaletçiyim bu evrende.

Bir sonraki konum daha can alıcı olacak; ŞENERELLA...


Heyecanla bekleyin.

1 yorum:

Serapus dedi ki...

Şenerella muhteşemmiş. Heyecanla bekliyorella.