4 Şubat 2011 Cuma

Rothschildgiller

Rothschild isimli yahudi ailesi.. 1800lerin başında Frankfurt'un gariban mahallelerinden başlayıp Avrupa'nın hatta dünyanın dengesini ekonomik çıkarları doğrultusunda altüst edebilecek güce ulaşan bir aile...

Hani memleketi, devleti değil dünyayı kim-kimler yönetiyor birazcık fikir sahibi olmak için bu herifleri ve yaptıklarını bilmek kafi. İşte bu ciğersiz ipnelerin kısa hikayeleri;

19. yy. rothschildler için çok yoğun geçti. savaş ticaretleri ve ün kazanmaları, napolyon'un ingiltere ile yaptığı waterloo savaşı ile başladı. waterloo savaşı'nda ingiltere'ye mal kaçıran ve birlikleri finanse eden nathen mayer rothschild, bu dönemde bir yandan savaşı finanse ederken diğer yandan da hükümetlere yüksek faizle borç veriyordu. waterloo savaşı'nın sona ermesini ve napolyon'un kaybettiği haberini kurdukları geniş istihbarat ağı sayesinde ilk olarak rothschildler öğrendi. nathan mayer, londra borsasında elinde bulunan bütün hisseleri satmaya başladı. bu da napolyon'un savaşı kazandığı izlenimini doğurdu. diğer herkes de n. m. rothschild'i izleyerek hisselerini satmaya başladı. nathan bir yandan da bu hisseleri toplattı. ertesi gün napolyon'un savaşı kaybettiği haberi geldi. rothschildler bu bilgi sayesinde bir gecede büyük bir servet elde etti. ayrıca nathan mayer, ispanya'da bulunan ingiliz ordusunu finanse etmek amacıyla kardeşleri sayesinde fransa'dan altında taşıdı. bu çabaları nathen mayer rothschild'e "ingiliz hazinesinin temsilcisi" unvanını kazandırdı. ayrıca bu sayede rothschild ailesi üyeleri ingiliz meclisine girmiş ve baron unvanı almıştır. savaşın sonunda ise rothschild ailesi fransa'ya borç vermeye başlamıştı.

avrupa'da bir çok hükümeti borçla haraca bağlayan rothschild hanedanlığı afyon savaşları sayesinde uzakdoğu ile tanıştı. bu dönemde çin'de afyon ticareti yapan ingiliz tüccarlar çin imparatorluğu ile ters düşmelerinin ardından ingiliz kraliyetinin desteğini almak için rothschild'lere başvurmuşlardı. ingiliz kraliyetini ikna etmeyi başaran lord rothschild afyon savaşı'nı da finanse etmeye söz verdi. çin'in mağlubiyeti ile biten savaşın ardından rothschild ailesi, ingiliz hakimiyetine geçen hong kong'un kontrolünü de yardımlarının karşılığı olarak aldı. burda kurdukları hsbc (hong kong shangai bank corporation) sadece rothschild'lerin para baronluğunun dünya üzerinde tescillenmesini sağlamamış aynı zamanda afyon ticareti de rothschild'lerin tekeline geçmiştir.

almanya'da sanayi devrimi sonrası siemens, aeg, bosch gibi bir çok şirketin kuruluşunu finanse ettiler. ayrıca bir yandan da amerika kıtasına geçerek altın uğruna yerli katliamlarında önemli rol oynamıştır. amerika kıtasının yeraltı zengiklerini keşfeden rothschildler ilgilerini altın ve diğer madenlere kanalize ettiler.

osmanlı topraklarının çözülmeye başlamasıyla birlikte rothschild'ler iki koldan ortadoğu'ya sızmaya başladılar. bir kolunu irak'ın oluşturduğu sızmanın en önemli nedeni mezopotamya'daki zengin petrol kaynakları oluşturuyordu. bp ve royal dutch shell ile irak pazarına girdiler. diğeri ise bölgenin güneyinde siyonizmi siyasal ağırlık merkezi haline getirerek sızmaya başladılar. filistin topraklarının osmanlı'dan ayrılmasıyla harekete geçen lord rothschild ingiliz hükümetine baskı uygulayarak balfour deklerasyonu'nu yayınlattı. ayrıca diğer tarafdan da filistin topraklarının satın alınması için 2 milyon sterlinlik bir fon oluşturdu. böylece filistin topraklarının en verimli yerleri yahudilerin eline geçmiş oldu.

2. dünya savaşı'nda rothschild'in parası hitler'e sermaye olmuştur. 1. dünya savaşı'ndan sonra ekonomik anlamda adeta yerle bir olan almanya'nın yeniden inşası da amerikalı finans çevrelerine ihale edildi. başta j.p. morgan olmak üzere rothschildlerin amerika'daki uzantıları olan finans kurumları önce "dawes planı" sonrada "young planı" ile 1924 yılından sonra almanya'yı adeta paraya boğdu. böylece hitler 'in inanılmaz yükselişine zemin hazırladı. hitler'in savaştan önceki yıllarda inanılmaz savunma harcamaları ve büyüyen askeri gücü rothschild hanedanlığının yardımı ve onayıyla oluşturuldu. amerikalı tarihçi anthony c. sutton 'un "wall street ve hitler'in yükselişi" adlı kitabında bu denetimi özetlerken amerikalı finans kuruluşlarının sadece almaya'nın yeniden yapılanması için değil bilinçli bir şekilde hitler ve onunla birlikte yeni bir canavarın doğuşunuda sağladıkları iddia edilmektedir. ayrıca başka kişiler tarafından bu sayede israil'in kuruluşuna bir zemin hazırlandığı, afrika'da ise elmaslar için iç savaşları desteklediği iddaları vardır. cecil rhodes öldükten sonra vasiyeti incelendiğinde de beers elmaslarını çocuklarına değil, hanedana bağışladığı görülmüştür. rothschild ailesi son 200 yıldır, dünyanın en zengin ve nüfuzlu ailesidir. tek başına birkaç büyük devlet kadar güçlü olduğu iddia edilebilir. 2007 yılında, servetleri 6-7 trilyon dolar, kontrol ettikleri para ise 12-14 trilyon dolar olarak tahmin edilmektedir. ingiliz merkez bankasını yaklaşık 80 yıl boyunca yönetmişlerdir. hsbc bank, royal bank of scotland, banco santander, j.p.morgan-chase, de beers, rio tinto, ing group ve aviva en çok tanınan ve bilinen şirketleridir. rockefeller ailesinin kurulmasını finanse etmiş, bu sayede de halen citigroup,standart oil, exxon-mobil, chevron gibi şirketleri de dolaylı olarak kontrol etmektedirler. dünya elmas ticaretinin %90'ı, altın ticaretinin % 40'ı, kömür-bakır-uranyum-aluminyum ticaretinin de % 15'i bu aile tarafından yapılmaktadır. 2001 yılında kapanmış olan osmanlı bankası ile 2000 yılında fransız devletine sattıkları bnp paribas'ın da kurucuları ve sahipleridir. fransız şarap endüstrisinin yarısı ellerindedir. aile işaretinin üstünde bulunan yazı tıpkı illuminati ve masonik derneklerde olduğu gibi ordo ab chao ( kaostan gelen düzen) 'dir."

Biz de aile olarak haftasonları AVMlere alışverişe gidiyoruz mesela. Keşke Rothschildgiller'e çay içmeye gitseydik zamanında, kıyısından köşesinden bişeyler kapardık belki.

1 yorum:

db. dedi ki...

yahudilerde fakir yoktur,adamların kafa çalışıyor.Ah ben de böyle olaydım.