28 Haziran 2011 Salı

Depresyona Çare ; Dissosiyatif Füg Turizm A.Ş

Hepiniz bunalımdasınız, şu veya bu sebeple darlanmış vaziyettesiniz. Kiminiz geçim derdi, kiminiz yalnızlık, kiminiz fazla kalabalık, kiminiz manita tribi, kiminiz de ebeveyn baskısı yüzünden sik gibi adamlara dönüşmüş durumdasınız. Okullar falan da kapandı, hepten boşluğa düştünüz. Mal gibi dolanıyosunuz etrafta dimi?

İşte siz depresifler ortalıkta mal gibi dolanmayın,oflayıp puflamayın,hatta bi işe yarayın diye psikoloji bilimi çalışmış çabalamış ve sizler için "dissosiyatif füg" isimli hastalığı bulmuş durumdadır.

Nedir efenim bu Dissosiyatif Füg? Şimdi bunu evvela tanım manyağı arkadaşlar için kopyalayıp ekliyorum ki yarın bigün entelektüel ortama düşerseniz şrrrraaaak diye yapıştırırsınız ve anormal prim yaparsınız, e sonrada şu abinize bi teşekkür edersiniz tabi eheh.Neyse.

"Dissosiyatif fügü olan hastalar, bildik evlerinden veya iş ortamlarından bedensel olarak uzaklaşırlar ve önceki kimlik özelliklerini (ad, aile, iş) anımsayamazlar. Bu hastalar kesin olamamakla birlikte sıklıkla tamamıyla yeni bir kimlik ve iş edinirler."
Yani diyor ki, sıkıldın sıkıldın artık iş güç aile okul ot bok her taraftan baskı yedin depresyondan depresyona süper mario misali atladııııın veee booooom! Beyin öyle bi reaksiyon veriyor ki aklın hayalin duruyor. İş güç aile çoluk çocuk karı kız falan demiyosun abi atlıyosun bi otobüse ver elini başka bir şehir, başka bir aile, başka bir iş. Acayip dimi.Üstelik bunu yaptığın esnada eski hayatını hatırlamıyorsun. Daha ne olsun!


Dissosiyatif füg sahibi insanlar uzaklaştıkları yerde kendilerine ayrı bir hayat kurarlar. Eski hayatlarından bağımsız eski beceri ve mesleklerinden daha gösterişsiz ve düşük pozisyonda dandirik işlerde çalışırlar. Atıyorum daha evvel İstanbul Maslak'ta gökdelenlerde falan bir şirkette satın alma müdürü müydü adam, dissosiyatif füg sonrası Nevşehir'de bir nalburda çırak olabilir, yahut bir kahvehanede garson ya da daha göze batmayan arada kaynayabileceği bilumum işler işte. Kafa önce bi reset, sonrasında başka ve daha basit yazılım yani.

Tabi her dissosiyatif füg bu bahsettiğim kadar uzun ve radikal olmuyor. Misalen gün içinde böyle bir durumla karşılaşıp kendinizi unutup bir anda alakasız bir yerde hatırlayabiliyor ve "Ulan ne işim var burda eve döneyim" diyebiliyorsunuz. Fakat frekansı daha yüksek bir füg yaşıyor iseniz ülke değiştirmeye kadar yolunuz var, o derece. Tabi bizim ülkede pek mümkün değil ya, Edirne'den dışarı çıkacak olsan "Houu du baalım hemşerim nereye gidiyon" dediklerinde "E ben disosyatif bunalım buhran kaçış blabla" diye zırvalarken jandarma alır götürür, ona göre. Olum zaten lan bir sürü şehir var güzel yurdumda, 7 tane bölge var git onlarda yaşa füg mü yaşıyosun ne skim yaşıyosan, vizeyle pasaportla uğraştırma insanları.




Resim 1.A Cebinizde bulunsun lazım olur

Toparlayayım. Bu denli büyük bi depresyona ve buhrana girmenizi tabi istemem ama, kendisine zarar verme aşamasına gelmiş, ailesinden ve diğer tüm çevresinden illallah etmiş insanların bünyesel bi tepki ve bir psikolojik travmanın sonucu olarak ortam değiştirmeleri bence faideli. "Kaç kurtar" komutunu beyin kendisi veriyor lan daha ne istiyorsunuz, sizin o sikik iradenizin götü yemez öyle radikal kararlara.

Şimdi tam da şu mevsim şöyle güneye doğru bi dissosiyatif füg... Giderdi be.

3 yorum:

Duygu dedi ki...

Dissosiyatif füg gibi gavur hastalıklarına prim vermeyelim, olacaksak Göksel'in depresyondayım şarkısı eşliğinde psikolojik buhran geçirelim. Yurdum insanının bu tip durumlar üzerine tek bildiği "psikolojisi bozulmuş" tur malum. Onu da Çocuklar Duymasın'daki Meltem'den kapmıştır zaten. Sen şimdi bu teyzeme senin oğlun füg olmuş mu diyeceksin. Tu destur.

GK dedi ki...

"bizim oğlan füg oldu" demezsin tabi, füg olsa kaçar gider çocuk bizim "oğlan evden gaçtı" daha nitelikli bi anlatım olur. ayriyetten çocuklar duymasındaki psikolog şunu anlatsaydı zamanında memleketin yarısı yer değiştirmişti füg oldum ayağına...füg olmak diye bişey var mı onu da bilmiyorum ha, psikoloji jargonumuz vasat.

Duygu dedi ki...

Füg olmak olsun temiz temiz.Dissosiyatif füg diyene kadar ömür geçer. Benim annem daha damacanayı telaffuz edememiş kadın.