26 Haziran 2011 Pazar

Geleneksel Doğum Günü Tırtlamaları

"Yok yok bu sefer kesin yapıyorum. Bu sefer alıyorum 20lik rakımı, tam yağlı beyaz peynirimi, sahilde bi sote yer bulup kuruluyorum. Efkarla içiyorum rakımı ve de fonda telefondan gelen sanat musikisi ile kafam bi dünya..."

Ne oluyor? Yeni yaşımıza giriyoruz.

Olmadı tabi; ben yine namıma yakışır bi şekilde karşıladım yeni yaşımı. Tırt olmanın gereklerini özel gün ve hafta ayırmaksızın, tatile girmeksizin, ara vermeksizin tam manası ile yerine getiriyorum. Doğum günüm bugün. Sanal mecralardan az tanış olduğum insanlardan kutlamalar alıyorum, geri dönüyorum, teşekkürler ediyorum, sanal gülücükler saçıyorum. "Eski arkadaşlar" arasın istiyorum, onlardan telefon bekliyorum. Aramıyorlar ama olsun. 3-0 yenik durumdaki takım skoru 3-1 e getirdiğinde taraftarları nasıl "en azından bir beraberlik" istiyorsa ben de bir beraberlik istiyorum, olmuyor.Papaz olmuşuz zamanında, nasıl olduysak? "Ben naaptım ki size ipneler?" diye serzeniyorum.

"Kendimi ödüllendireyim" diyorum bi yaş pastaya 20 lira veremiyorum. Üst baş falan.. hak getire.

"Tevellüt oldu yirmi küsür. Zeka yaşım beş. Beni böyle kabullenin olmaz mı kardeş?" diyordu Gökhan Abi, saygı ile anıyorum.

Rakı mı? Yok ulan ne rakısı, evde kaynatma süte katılmış nescafe içiyorum.

Yaş 24 oldu.

Oh yarasın.

6 yorum:

Serapus dedi ki...

Sanal bir kutlama daha o zaman. Kutlu olsun doğum günün. Hayırlı olsun yeni yaşın.

GK dedi ki...

Allah razı olsun

smlnl dedi ki...

doğum günü kutlamalarını sevmem. Hristiyanların haç takmasıyla aynı şey değil mi ? İnsan yaşlanıyorum diye kutlama yapar mı lan ? ya da peygamberini öldüren şeyi boynuna takar mı ?
Buna mukabil doğum günün kutlu olsun başkan.

GK dedi ki...

neticede ben de kutlamadım başkanım, bundan evvelki yıllarda da öyle bi kutlama niteliği olan bi organizasyon olmamıştı.lan o değilde senin narlıda efsane bi doğum günün var, bayağı da mutluydun kerata.gerçi hepimiz mutluyduk o sıralar.efenin saçlar yaldır yaldır benim sakallar zangeff gibi.hey gidi be.

smlnl dedi ki...

O zamanın fotoları halen mevcut bir yerlerde. Uzun zaman saklayıp sonra birden gösteriyorum ki şok olsun bünyelerde.

GK dedi ki...

ahahahhaha ulan bana gösterme sakın kalbime iner, kendimden korkar kaçarım