9 Ocak 2012 Pazartesi

İsyan Etti



İsyanın var he mi? Ne güzel duyanın var demek ki? Arz talep meselesi. "Ay burama kadar geldi vallahi".. Bakayım nerene kadar? Benim oralarımı geçeli piiii...

İsyan...Edeyim isyan,tamam.Kime edeyim peki,aha şu şişman kardeşime mi edeyim? Adama su getir diyorum onu bile takmıyor. Ona mı edeyim isyan?

Şu "az samimi"ye mi edeyim isyan. İçimi mi dökeyim sana az samimi? Bilirim her boku onaylarsın; "he hacı evet hacı"

Ya sen açılamadığım kız. Sana isyan etsem "hmmm ok" dersin götünü dönersin. Gerçi ne de güzel... Neyse.

"Muz da ne kadar pahalanmış ehehe" diyorum "Beyefendi ben giyime bakıyorum" diyorsun. Ulan muz yemiyor musun hiç hayatında allahsız cool,temel gıda ürünü değil mi bu şerefsiz, onaylasan ölür müsün? "He abi valla askari üçret alıyoruz biz de, muzu yılbaşından yılbaşına anca yiyoruz" desen incilerin mi dökülür? Karizmandan mı kaptırırsın reyon çocuğu.

"Abi 2 lira uzatmıştım..." diyince sessizce,köşemde "Kardeşim valla zam geldi ya" desen...Öyle kibar öyle naif.. Affederim seni, sempati beslerim tüm minibüs hattına. Ama yok sende hoşgörü, ayısın lan. Ben de ayıyım ama sen katıksızsın. Odunsun lan, suntasın, hissizsin.

İsyan dimi isyan... Yok ama ben hep yaslanırım. "Kravat nerde" diyene "Ananın götünü bağladım kravatla,tutamıyodu götünü" demem. "Eheheh çözüldüyse demek ondan şeyedememişsem artık bağlıcam hemen eheh" derim. Rengimi merak ederim o an ve eminim tombul ve traşlı yanaklar tabiatın insanlara gösterdiği göstereceği en sikik renge bürünür.

Geçen eğitim sistemine isyan ettim misal. Diplomam dile geldi. O vizeler finaller falan... Dinamik ödevinden aldığım 52 bile kızdı bana...52 ya. Bi insan 52 almayı nasıl hakeder arkadaş? Sınava 3 saat önceden gidip sınıfta çalışan adamım ben. Bu adamın eğitim sistemine isyana hakkı olmaz.Geçti o bi kere.

Ben isyan edemedim. Edemiyorum. Annem mi babam mı artık biri bi "sus" falan dediyse misafirlikte. O benim için milattır işte. Kimisi aşık olur kimisi parayı vurur kimisi bilmemnaapar milat olur bana da sus dediler o oldu. "Sus çocuğum"

İyi sustum, bari börek mörek bişey verin amınakoduklarım.

1 yorum:

Menen dedi ki...

muz 3 lira nen :P