10 Haziran 2015 Çarşamba

Mutluluktan Bir Haber Ver Seçmen Kağıdı


Bu milletin derdi baskıcı yönetimle, dolandırıcılıkla, siyasileşen yargıyla, çiğnenen hak ve özgürlüklerle değilmiş abi. Bu milletin derdi AKP'yle falan da değilmiş. Değişikliğe müptela olmuşuz biz. 13 senedir değişmeyen tek şey ne ise ne yaptık ettik onu da değiştirdik. Şu an herşey değişik ve değişen şeyler üzerine konuşmanın tartışmanın zevkini çıkarıyoruz. "Lan nasıl değiştirdik be resmen depdeğişik bişey oldu. Şimdi dur bak şu HDP'yle MHP'yi de birleştireyim... Oha süper değişik bişey oldu" Bütün ülke 2 yaşında bebe oldu, legolarla y.rrak gibi anlamsız şekiller oluşturup tebessüm ederek anasına "BAK NAAPTIM" diyor resmen.

Bir de arkadaş bu koalisyon yokken biz ne konuşuyormuşuz be. Ulan yıllar yılı sadece ekmek maden suyu alıp siktir olduğum mahallenin sabah akşam halk tv izleyen kemalist bakkalına bugün "Abi sence bu Tayyip neden görüştü Baykalla?" diye sordum. Herifin gözlerinin içi parladı be. Yıllarca iki kelam edemediği benimle bu paydada buluşmak onu adeta bulutların üzerine çıkardı. "Kendini kurtarıcak kardeşim kendiniiii. Bu şerefsizi zaten Baykal vekil yapmıştı hatırlasanaaa..." diye uzata uzata konuştu benimle. Bakkal bile koalisyonla galeyana geldi.

Ajansta HDPli eleman var. Canım sıkıldıkça koalisyon muhabbeti açıyorum. "Olum MHP AKP'yle bir olucak asıcak Apo'yu" diyorum delleniyor. Başka bir yerde "CHP MHP HDP koalisyonu olabilir" diyorum, pamuğa dönüyor herkes, halay çekip birbirimizi öpesimiz geliyor.

Oylar verilir seçimler gelir geçer partiler açılır kapanır ama böyle "Lan sıkıldık, kahvede gırgır twitter'da taymlayn akmaz oldu. Devirelim hükümeti inelim meydanlara" diye günden değiştirmeye alışırsak siki tutarız. Dolar bi seneye kalmaz 10 lira olur. Ama olsun be. Seçim bizde kan oldu can oldu be. Şimdi bakmayın erken seçime burun kıvırıyor herkes ama 10 gün sonra can sıkıntısı başlayınca ufaktan ufaktan herkes "Bi seçim olsa da oran hesaplasak, oy pusulasının fotosunu paylaşsak, koalisyon formülü kursak da façeden yan komşunun AKPli oğluna laf soksak" diye kıvrım kıvrım kıvranıcaz.

Seçim arsızı olduk artık, ne istikrar ne hak ve özgürlükler ne de 1500 lira asgari ücret paklar bizi. Gönder erken seçimi gelsin.


Hiç yorum yok: