3 Ağustos 2010 Salı

Bi şarkıcı vardı lan! - Onur Mete

90larda bi parlayıp kaybolan, devam etse şu an ki piyasanın anasını ağlatacak isimleri inceliyoruz abi.

90lı yılların klasiği Yaşar, Levent Yüksel, Ege gibi "eli gitarlı" Gipsy Kings formatında sanatçılarından biri de Onur Mete idi. "Adaletsiz Yar" desem hemen hatırlarsınız. O dönemin erkek solistlerine bakarsak zaten hepsinin en az bir enstrüman çaldığını görürüz. Onur Mete de gitarına pek hakim bir isim olarak bu en çok dinlenen ve bilinen şarkısı Adaletsiz Yar'dan başka Levent Yüksel'in Tuana'sı (ki bence Türkçe sözlü bir şarkıya gitarın en çok yakıştığı şarkıdır) ve Yeter Ki Onursuz Olmasın Aşk'ı da çaldığı şarkılardan birkaçıdır. Ait olduğu ekolden Yaşar'ın da vokalistliğini yapmış bir dönem. Nilüfer'in de arkasında çalmış vs vs. Sesi de o dönem için "kalburüstü" bu dönem için "olağanüstü" sayılabilir. (İsmail YKlar, mankenden bozma şarkıcılar vb. kıstas alınır ise)

Türlü sebeplerden dolayı daha sonra albüm çıkarmamış bu adam. Bir sürü mekanda çalmış söylemiş, müziğe devam etmiş ama eskisi gibi geniş kitlelere hitab edecek kendi adıyla yaptığı bir çalışması olmamış.

Bol gitarlı, acılı aşk sözlü falan bi şarkı ile geri dönse bi sallasa piyasayı arkası gelebilir aslında. Yaşı da pek yok abimizin; 74 doğumlu. 40'ını devirmiş Serdarların Kenanların kıçıkırık tekno bozması şarkılarına avuç açmış pop müzik piyasasını düşünürsek Onur Mete sağlam bi albümle yanına güzel bi kaç düetle falan tadından yenmez olabilir. Hatta o ekoldan tüm abilerinin de dejenere olduğunu düşünürsek alanında tek olarak devam edecektir.

Kendisine açık çek. Yap albümü Onur, ben 5-10 tane alıp dağıtıcam eşe dosta akrabaya. Sırf Adaletsiz Yar'ın hatrına yapılır lan!

Hadi çok bahsi geçti, klibini de koyayım.

Adaletsiz Yarlar için Küçükkuyulu Murat istemiş,Onur Mete'den geliyor;

Hiç yorum yok: