1 Mart 2011 Salı

Bahar Geldi !

-Bugün 1 Mart 2011. Yani kullandığımız takvime, ülkemizin bulunduğu iklim kuşağına ve "Mevsimler Köşesi"ne göre bugün "bahar mevsiminin" ilk günü. Gelgelelim biliyoruz ki mart ayında havalar ısınmaz, çiçekler açmaz, çiftler açık alanlarda yiyişmez. Güneş ışınları yerküremizi tam manası ile ısıtmaz. Hatta mart ayı ile alakalı olarak soft atalarımızın "Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır", ağzı bozuk atalarımızın "Ebemizin amına mart karı yağdı" gibi mart ayının soğuğuna dair sözleri mevcuttur. Mart ayı derhal bahar mevsimi kapsamından çıkarılmalı.




-Erbakan öldü. Beklenmedik bir gelişme gibi hakkında yayınlar yapılıyor, şaşırıyorum. 85 yaşında ve hasta idi. Kendisini ağır sanayı hamleleri ile iyi, tarikat liderlerine verdiği yemek ve Kaddafi'den yediği ayar ile kötü hatırlayacağım. Allah rahmet eylesin yinede.


Cenazesi anormal kalabalık bu arada, bakanlar ve parti liderlerini bile "La olm ittirmeyin bak,lan olm kime diyoz eziliyom lan" ifadeleri ile cenazede görmek enteresan oldu. Demek ki bakanlar ve liderler de pek tabi ezilebiliyormuş. Cemil Çiçek'i bilet kuyruğunda falan görmiyim arkadan deli gibi yüklenicem o memnuniyetsiz suratı görmek için.
-Kaddafi demişken, Libya'daki hadiselerden dolayı ülkeyi terk etmek zorunda kalan Don Getty adında bir İrlandalı "Ben Türküm" diyip Libya'dan tahliye edilen Türkler ile beraber kaçızlamış. Türk olduğunu söylemesi işine yaramış yani. Ne mutlu ona, biz burada "Ben Türküm" dediğimizde ne faşistliğimiz kalıyor ne şovenistliğimiz. Ermeniler Rumlar ve hatta Kürtler karşısında düştüğümüz 2.sınıf vatandaş muamelesi de cabası.



-"Blogger.com yasaklandı" şeklinde duyumlar almıştım dün. Nitekim bugün bazı arkadaşlar bloglarına girememiş. Kısmen de olsa yasak uygulanmaya başlanmış. Gerekçesi Digiturk yayınlarının blogger.com üyesi bloglar üzerinden dağılması. Sıkıntı yapmaya lüzum yok, maçımızı da izleriz bloga da gireriz. "Link var mı aga?"


Konu ile alakalı derhal tepki veren "Bloguma Dokunma" mottolu oluşumlarına şimdilik iştirak etmiyorum. Hiçbir devlet yetkilisi tenezzül edip benim bloguma dokunmaz zaten. Her türlü yolunu bulur gireriz, üzmeyin tatlı canınızı. Netekim; "Bu adamları sen ben seçmedik de kim seçti .mınakoyim"



Neyse şimdilik bu kadar olsun, gündem yoğun mu değil mi kestiremiyorum zira donmuş uzuvlarım ve her daim işeme arzusu ile dolu bir boşaltım sistemim var. Sıkı giyinin, belden soğuk yemeyin.

1 yorum:

athırsızı dedi ki...

ne bahari aq kemiklerim usuyor bu aralar