1 Haziran 2011 Çarşamba

AKP Kadın Kolları'na Sar Beni


Seçim bitene kadar böyle sürecek heralde, insanların her boku seçime, partilere, siyasete bağlaması, komplo teorisyenliğinde çığır açacak gelişmeler oluyor şerefsizim. Şimdi bunlara bir yenisini de ben ekliyorum.

Sabah otobüs durağına indiğimde önümde anormal bir manzara vardı. Terkos Pasajı'nda aralarında kaldığım dişi popülasyondan sonra ilk defa bu kadar fazla kadınla bir arada idim. Bağırışmalarından ve ellerindeki bayraklardan anlaşılığı kadarı ile hepsi AKP'nin yapacağı pikniğe gitmek üzere otobüs duraklarına inmiş ve kendilerine tahsis edilecek otobüsü beklemeye koyulmuş idiler. Beklemek dediysem normal insan gibi bi beklemek değil bu. Tarihte tüm işgalciler tüm yağmacılar erkeklerden oluşan topluluklar olarak bilinir dimi? Yalan, anasınıskiyim ki yalan. Ben böyle bi yaygara böyle bi tüketim böyle böyle boş gürültü ömrümde duymadım. ("Şimdi sen AKP düşmanısın dindar düşmanısın demokrasi karşıtı darbeci ergenekoncunun tekisin" diyecek kardeşler olacaktır.Evet öyleyim de bunun onla alakası yok. CHP Teyzeye ne kadar kinim varsa bunlara da o kadar nefret doldum bugün)

O hiç gelemeyen bir İETT Muamması 25A hala ortalıkta yoktu ve kadın topluluk git gide çoğalıyordu. Yalanım varsa sksinler o Rumelikavağının sırtlarından elinlerinde sepetlerle torbalarla plastik toplarla çığ gibi karı yağıyordu durağa. Topaç gibi ablalar birbirlerine bağıra bağıra yuvarlana yuvarlana düzlükteki kitleye katıldılar. Yıllarca "Bizim tribünde kaç kişi var ulan acaba" diye sayısal tahmin yürütmenin dibine vurmuş ve son yıllarda gerçeğe çok yakın rakamları tutturmuş biri olarak minimum 750 tane kadının bir anda nasıl organize olup toparlandığına şahit oldum sabah sabah.

Sonra düşündüm. Düşünmek sıkıntı oluyordu o ortamda zira otobüsler geciktikçe bu topluluk git gide daha fazla bağırır olmuş, ablalar acıkmış ve o plastik ama hasırmış havası verilen piknik sepetlerinden etrafa bol maydanoz-peynirli börekler ve hiçbir zaman hazırı gibi yumuşak olamayacak olan daş gibi kekler yayılmaya başlamıştı. Aslında ben de çok açtım (gıdaya), ama bu teoride apolitik uygulamada politize kadın topluluk ile benim işim olmazdı. Neyse..

AKP mitinglerine dikkat ediyorum. Her genel başkan gibi Tayyip de seyircisi ile etkileşim içine girmek için "Bilmemnerede bilmemkaç sadece kilometre yol vardı, biz geldik bilmemkaç bin kilometre oldu değilmiiiii" dediğinde "Eveeeeaaat" diyenle ciyaklayanların hep kadın olduğunu görüyorum. Muhtemelen yine bu bahsettiğim piknik işi gibi organize olup (ya da edilip) getiriliyorlar. Bunda bi mahsur yok. Her siyasi parti yapıyor bunu. Ama AKP bildiğin kadın partisine dönmüş arkadaş. Ve kahvede evde işde okulda AKP'ye oy vereceğini beyan eden bir erkek bile bu kadınlar kadar dirayetli ve partizan olamıyor şerefsizim. "Abla neden AKP?" dediğinde öyle bir çemkiriyor ki, hak vermezsen ağzına sıçıyor. Yıllarını kahvehanelerde siyasi muhabbetle geçmiş abiler amcalar bile muhalefeti bu kadar yüksek ses ile eleştiremiyor. Rumelikavağı'nın çingenesi meşhurdur canlarım, bugün o durağın önünde toplanan gruptan bir siyahi abla "O Kılıştarolunun var ya ben ağzına sıçam" diye bağırdığını büyük ihtimalle bütün mahalle duydu. Kadın giderli amınakoyim, safını belli ediyor yetmiyor muhaliflerine de alenen saldırıyor geri durmuyor yani.

Ha bir de şu var. AKP %50 oy alıyor, evde işte okulda kahvede soruyoruz; "Sen vermedin ben vermedim peki kim verdi ulan bunlara bu kadar oyu".. O ortamda bulunmayan, yani dişi olan veriyor o oyu dostum.

Yani bugün erkeklere oy vermeyi yasak etseler, hükümeti kadınlar belirlese AKP Yengeler, CHP Teyzelerin amına kor, çok net. MHPli Asenalar da çok tehlikeli tabi 1000 Asena 10000 AKP Yengeyi yok eder bence de, iş sandığa gelince roller değişir. Genele vurulduğunda da ben eminim Tayyip oylarının %70ini falan kadınlardan alıyor.

Bu analizden sonra da "Türkiye'de toplum ve aileler erkek egemen" diyen dişi olursa ağzını yüzünü sikerim. Ülkenin amına koydurttunuz ulan allahsızlar.

Seçimlerin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.

4 yorum:

Serapus dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
GK dedi ki...

estağfirullah

Duygu dedi ki...

Ben oyuz yaş üstü bir bayanın elinde bayrak mayrak gördüğüm an olay mahalinden son sürat uzaklaşıyorum da seni durakta gafil avlamışlar.

GK dedi ki...

Yengem (kendi öz yengem) bu AKP pikniğine katılmış bugün, verdiği notlar ile anladığım kadarıyla bir "beleş yemek,plastik top, ampullü t-shirt" organizasyonu olmuş. belgrad ormanlarında bu sabah metrekare başına 9 sarkık meme düşmüş. o kadar kalabalıkmış yani.