16 Temmuz 2011 Cumartesi

Bi Şarkıcı Vardı Lan! - Akrep Nalan



Başlık kafiyeli oldu lan ehehe.

Bu ismi duyduğunuzda aklınıza hemen kiloları ve hakkındaki "Köpeğinin üstüne oturmuş köpek öldürmüş ahahah" geyiği gelmesin. Kendini dinleyiciye dinlettiği dönemin; götü başı açmadan da insanlara müzik dinletilebilen dönem yani müziğe safi müzik olarak bakıldığı bir dönem olması yüzünden bile saygı uyandırması gereken bir sanatçıdır.

Bu işe barmaid olarak başlamış Nalan ablamız. Çalıştığı barlarda gece sonlarında birer ikişer şarkı söyleyip ufak çapta eğleniyormuş arkadaşları ve müşterileri ile. Gel zaman git zaman artık sahneye davet edilmeye başlanmış Bodrum'da. 1980'den 1991'e kadar bir sürü mekanda söyledikten sonra bir albüm çıkarmış. Bugün Akrep Nalan dendiğinde aklınıza gelen Karlar Düşer, Sarhoş, Aşiyan, Halikarnas gibi şarkılarını Dağ Çiçeği albümünde seslendirmiş. Ben ve ben gibi bir sürü tribün insanının ağzına pelesenk olmuş "Kolay Mı" bestesinin gerçek şarkısı Akrep Nalan'a aittir.

Akrep Nalan - Kolay Mı http://fizy.com/#s/1aiw5y

Daha sonra bir albüm çalışması daha olmuş 1996'da. Pek tutmamış. Sonrasında sadece mekanlarda söylemiş, eskisi gibi. Bir de websayfası var ki geocities zamanlarından kalma. İnsana nostaljinin kralını yaşatıyor.

http://www.akrepnalan.com/index1.htm

Tüm şarkılarını websitesi üzerinden yayınlayan başka bir sanatçıya da denk gelmedim. Kadın bildiğin underground rapci gibi paylaşımcı. Şarkılarını websayfasından yayınlaması ile alakalı "E biz bu şarkıları insanlar için yaptık, indirsinler dinlesinler, herhangi bi cezası olursa ben öderim" demiş.

Fazla kiloları ile alakalı; her gece içtiği 2 bardak viski yüzünden bu hale gelmiş, rivayet tabi. "Akrep" lakabı ile ilgili de açıklamayı sayfasında yapmış. 6lı tutturmuş abla, gelen atın adı da Akrep imiş, tam Türk işi lakap takmalık olay hani.

Ben ne zaman dinlesem bana çocukluğumu, ilk televizyon kliplerini hatırlatır Akrep Nalan. Ve bir çok çocuk da yeri vardır şarkılarınımn. Karlar Düşer'i ezbere bilmeyen yaşıtım yoktu be.

Akrep Nalan - Karlar Düşer http://fizy.com/#s/1aiw5s

Son olarak, bu şarkıyı bir kaç sanatçı daha söyledi ama Akrep Nalan gibi hakkını veren olmadı. O da içtiklerinin hatrıdır.

Akrep Nalan - Sarhoş http://fizy.com/#s/1aiw5r

Şimdi beğenip dinlemiyor nekst cenereyşın bebeler. Sanatçıda ilk kriterin meme olduğu müzik piyasasında Akrep Nalan gibi sadece sanatsal kaygısı olan insanların artık olmaması isabet belkide.

Hiç yorum yok: