16 Temmuz 2011 Cumartesi

Rapor Almak

Muazzam bi ilgisizlik, dikkatsizlik mevcut şu ara bende. Ruh kendini sorumsuzluğa çekiyor, "Lan bırakın beni, skmiyim işinizi gücünüzü" diyecek oluyor da beden hala ofiste masada oturuyor olağanca mesaisi ve koca götü ile. İkisini bir arada götürüyorum şu sıralar; işine alakasız bir çalışanım, her faaliyete üşeniyorum, direktiflerden ölesiye tiskiniyorum. "Abi aslında şimdi tatilde olucan denize giricen falan ne güzel dimi" diyerek tembelliğime ortak beklerken onlar bende işgücü, faaliyet, ve raporlama bekliyor. Rapor dedim de, derste hastalanıp rapor alan öğrencinin "Hocam rapor verdiler, 3 gün" diyip gidişi ne kadar hüzünlüdür aslında kalanlar için. İşte ben de öyle hüzünlüyüm bu sıralar. Ders anlatıp ödev veren herkese "Hocam rapor verdi doktor, gidiyorum ben" diyip gitmek istiyorum.

Hiç hatırlamam ki 10 gün üst üste her türlü sorumluluktan arınmış olayım. Başıboş dolaşayım, yorulduğum yerde durayım taşı toprağı çiçeği böceği inceleyeyim, "Anaaa ne acayip bişey buldum lan!" diyeyim.

İşe gitmeyecek kadar kötürüm kalmak, ama halısaha maçı yapacak kadar sağlıklı olmak gibi birtakım taleplerim var. Cam kenarında oturup sokaktakilere bok atarken biri "kalk git ekmek al" demesin, fakat işe yaramadığım konusunda da beni tenkid etmesinler istiyorum. Neşesiz köpekler gibi uyuklamak ve bu esnada katiyen rahatsız edilmemeyi diliyorum.

Yarın pazar, kendim için ama evvela tüm insanlık için bunları tanrıdan umuyorum. Dünyamız öğlen saati herkesin uyuduğu ev gibi barış ve sessizlik içinde olsun yarabbim. Amin.

3 yorum:

hemera-nyks dedi ki...

ah ah ah yaralarımı deştin :(

Nyks

athırsızı dedi ki...

haci senin su yazim tarzin uslubun beni gulduruyor valla. cok yasa emi

GK dedi ki...

sende çok yaşa patron