11 Eylül 2011 Pazar

Don

Her seyahat sonrası doğruluğuna daha fazla inandığım bir tespit beliriyordu, bu sonuncu yolculuğum ile beraber net bir kanaate varmış durumdayım. Artık eminim ki; Türkiye'de iç çamaşırı, özellikle de don piyasasını ayakta tutan yegane kişiler evhamlı ve titiz anneledir .

Her gurbete giden vatan evladının etrafında sürekli bir "tavsiyeşinaz" yakını bulunur ya işte onların "Olum iç çamaşır al bak yıkayamassın oralarda al dursun temiz temiz giyersin" telkinleri, bu ülkedeki anneler tarafından fazlaca dikkate alınıyor nedense. Hatırlıyorum sene 2004 ben üniversiteyi yeni kazanmış bir bebe iken, gurbet görmüş her tanıdık abi-abla eve gelip "Muhakkak bol bol iç çamaşırı al" ya da "Aldınız mı iç çamaşırları bakiim eheheh" en son "Aç bakiim aç görücem donları aç aç aç" a kadar götürünce işi annem de galeyana gelmiş ve "Bu mevsim oralar daha soğumamıştır şu paltoyu falan çıkar çantandan da ben oraya yüzlerce 2 numara don sıkıştırayım" diyip beni bir bavul iç giyim ile uğurlamıştı yuvamdan.

Bugün gelinen noktada o zamandan bu zamana pek bi aşama kaydedemediğimizi farkettim. Evinden ayrılışının yedinci sene-i devriyesinde ben; Truva Turizm ile seyahat eden ve çantasında piyasaya sürüldüğünde bir kaç köklü iç çamaşırı imalatçısını batıracak sayıda iç çamaşırı stoğuna sahip birisiyim.7 yıldır elinde yeni iç çamaşırı dolu bavullarlla evimden uzak fakat temizim.

5 yorum:

Missbone dedi ki...

hahahah :D İkimizde iç çamaşırından dem vurmuşuz :D gerçi benimki farklı ama olsun :)

Bu arada şikayetlenmeyi kes ve tadını çıkar. Kaç erkek öğrenci evinde temiz don kavgası oluyor tahmin bile edemezsin...

'Necati yine benim baksırlarımı çaldın' diyerek başlıyor. Yumruk yumruğa bitiyor...

Anneye selam :D

GK dedi ki...

senin hikayen çok acıklıymış, benim bünyem kaldıramaz

Missbone dedi ki...

ahahah =)

Cemil ÖZCAN dedi ki...

anlattığın don olayını askere giderken yaşamıştım. bavul don-atlet-çorap üçlüsüyle doluydu ama askere giderken gerçekten abartılması gereken bir konu. bu 3lüye ne kadar çok sahipsen o kadar rahat edersin.

GK dedi ki...

doğru askerde bayağı faydasını görmüştüm,hatta donlar yetmemişti de ilk defa kendime don almıştım pazardan, o derece.