2 Şubat 2012 Perşembe

Şu Şahsi Hakikatler 1



Komik olmak isterdim ben hep. Yaşıtlarım daha fişleri bitirememişken beni yazıya resme gülmeye başlamıştım. Karikatürler komik yazılar falan acayip ilgimi çekerdi. Millet Tarkan, Burak Kut dinlerken ben Grup Vitamin kasetleri alıp çekerdim mahalledeki abilerden. Komiktiler çünkü, mizahi bi durum sözkonusuydu.

Ortaokulda hormonal vaziyetlerden ötürü birbirine yavşayan yaşıtlarımın arasında ben Lemanyak okurdum. Zıçan adama sıçana kadar gülerdim. Mana veremezlerdi. Lisede kimi güldürebiliyorsam kimi eğlendirebiliyorsam onunla takılırdım. Zaten tipi bozuk,niteliksiz bi herif olduğumdan sırf espiri yapabildiğim kadar konuşuyor yapamadığım zamanlarda herkes bana götünü dönüyordu.

Çizemezdim belki ama kıyısından köşesinden komik yazılar karalayıp kalem tutacak kadar karın doyursam kafi görürdüm kendime. Eğlenceli arkadaşlar kıvrak zekalı espirili insanlarla tanışıp daha da eğlenmek daha da güldürmek isterdim..

Olmadı.

Soğuk, katı ve mekanik bi eğitim seçtim. Gerçi bu durum için bir "seçim"den bahsetmek mümkün değil. Seçenekleri ve seçenekleri nasıl seçeceğini dahi başkalarının seçtiği bir düzenek içinde sana; sol eliyle nah yapan sağ elini gösteriyor eğitim düzeni.

Metal parçaları içinde eğlencesiz insanlarla geçiyor günlerim. Yarak kafalı alman mühensilerin zevksizce tasarladığı bir yığın demirin peşinde ömür tüketen bi adam olmayı lisede rüyamda görsem korkudan altıma işerdim şerefsizim.

Dilediğin adam olabilmen senden bağımsız o kadar fazla parametreye bağlı ki aklın hayalin şaşar arkadaşım. Kimisi parasızlıktan kimisi eğitim sisteminden kimisi ailesinden yakınır ya ben mevcut istenmeyen durumum için hepsinden biraz biraz yakınıyorum.

Makine denen o itici şeyi ezber etmiş kamillerin "müdür" ön adı ile direktifler yağdırdığı toplantılarda "O değil de hacı sen kaç mat yapmıştın öss'de?" diye sorasım geliyor, soramıyorum. "2 soru daha çözsem Afyon veterinerlik geliyodu kanka" diye bölmek istiyorum her işsel muhabbeti. Evet doğru piçler! 2 soru daha çözsem Tuzla'da makine değil Kayseri'de inek memesi, ya da İzmir'de fino pipisi konuşuyor olabilirdim. Ama ne finonun pipisi,ne geminin makinesi ne de diğerleri...Ben bunları istemedim.

Dedim ya bir sürü değişkeni denk getirip yürümen lazım bu yolda diye. Ben bunu başaramadım. Şu günlerde daha net. Olmak istediği gibi olamamış ve bunu tüm soğukluğu ile idrak etmiş insanların serzenişleri, isyanları bunlar. Daha nelerini duyacaksınız, bu benimkisiydi ve en naifiydi.

7 yorum:

Jove dedi ki...

ya şu arka planı duz bı sey yapsan olma mı benım boyle gozlerim skiliyor çok afedersin, okuyamıyom.

GK dedi ki...

he işte resim de 2ydi zaten.değiştireyim.

hemera-nyks dedi ki...

olmak istediği gibi olan pek nadir zaten buralarda :D ayrıyetten arka plan olayınada katılıyorum.
-
hemera

GK dedi ki...

simsiyah yaptım. şimdi elinize bi çivi ya da uçlu kalem alıp sayfayı kazıyın. altı rengarenk.

db. dedi ki...

hiç birimiz mutlu değiliz. çok acı.

Jove dedi ki...

artık iş işten geçti dediğin durumda mısın? yoksa hala umut var mı?

GK dedi ki...

geçmek üzere sanırım. yaş-iş-nitelik itibari ile.