4 Mart 2012 Pazar

Ufaktan Talep

İnternet, ya da güncel deyiş ile sosyal medya siki insanları tepkili ve güdümlü şeyler haline getirdi. Ya herşeyde taraf olma derdine düşüldü ya da haberdar olma halinin boku çıkarıldı. Kabul ediyorum 90larda hepimiz birer bidonduk. 80 darbesinin apolitik gözü kulağı kapatılmış mamülleriydik, eyvallah. Ama okuyarak kendini dolduran ve öyle üstünkörü değil nitelikli olarak bunu yapan bir sürü güzel insan vardı. Nadide adamlardı onlar. Mahallede parmakla gösterilirlerdi. Fakat artık herkes bir bilgin gibi davranıyor. Evet her konu üzerine bilgi edinebilmek mümkün oldu ve internet kullanımı son 3-5 senede anormal arttı.Gelgelelim bir konu üzerine yapılacak araştırmayı tek kaynak yani internet üzerinden yaparak konuşan yazan çizen insanlar biraz da popülizme alet olarak fanatikleştiler.

Yapmayın bunu olum. Araştırma yapmak bir kaç google linki ve wikipedia bilgisi ile tamam sayılmaz. Hele ki yargıda bulunmak için asla kafi olmaz, olaaamaaaz kesinlikle olamaz! (saygılar kenan komutan) Biraz yazılı kaynak kovalayın, ehil insanları dinlemeye çalışın, mümkünse gidin görün ziyaret edin. Kendi edinimlerinize güvenin. Kıçıboklu sosyal medya fenomenlerinin,gökten inme köşeyazarlarının eksik enformasyonla salladıkları sözere itibar etmeyin, ayetmiş gibi tapmayın. Tarafsız davranmaya çalışın, dinleyin, anlayış gösterin. Saldırgan, lafı gediğine koymaya çalışan, altta kalmayan, her boka cevabı olan tiplerden olmayın.

Taleplerim şimdilik bu kadardır. İyi geceler. Bu da geceyarısı şarkısı olsun.




Bunları da çok severdim be.

2 yorum:

ebruhu. dedi ki...

Hani sevmediğin biri vardır, fırsatını bulsan boğacaksındır. Başka birinin onu boğduğunu gördüğün an içinin yağları erir ya. Öyle oldu. İçimin yağları eridi de ne iğrenç tabirmiş.

"Google'ın ilk üç sonucu" fikirli insanlar ve hatta fikirsizler.

GK dedi ki...

hahah bilmeden senin adına birine giydirdiysem ne mutlu, kolaycılıkla, yüzeysellikle mesafe katedilmez