16 Nisan 2012 Pazartesi

Araştırma; Geleceğin Kadın Meslekleri

-Ferihacılık (%50 burslu)

Hafif ama gururlu kızlarmız için çok ideal bir sektör Feriha sektörü. Çalkantılı bir aşk hayatının yanı sıra yatlar,katlar ve en az bir minicooper sahibi zengin erkek vaad eden Ferihacılık mesleği ÖSS'de bir vakıf üniversitesine girecek kadar net yapabilmek, zengin olmamak ve gösterip elletmemek gibi nitelikler arıyor. Mesleğe adım atar atmaz göreceksiniz bir grup zengin insan göt kadar boyunuza bakmayıp sizin için birbirinize düşecek.

"Çöb var mı çöbü alıcam"


-Güneyde İncik Boncukçuluk

Kadın olaydım da bu işi yapaydım keşke. Çok şanslısınız metropollerde sıkılmış huzuru güneyde bir tatil kasabasında yaşamakta aramış bohem ablalar. Babanızın ateşlediği para suyunu çektiğinde sarılabileceğiniz bir mesleğiniz var. Yine yap tatilini yine ye iç denize gir bronzlaş yöre halkı ile kaynaş ama ekmeğini de kazan hayatım,her b.ku babandan bekleme. Yorulmayacaksın ve çok kazanacaksın. Aynı incik boncuğu İstanbul'da kilo ile satın alabilecek olan insanlar sırf Ayvalık'ta diye tanesine hem de euro üzerinden para verebilecek kadar gerizekalılar çünkü.

Bu mesleğimizde de şartlar çok makul. Sürekli kitap okur gibi yapmak ve cool bi şekilde "yakıştı..." diyebilmektir. Karşınızdakinin odun gibi bilekleri dahi olsa taktığı bilekliğin yakıştığını söylemek en büyük sanatınız olacak. 

 
Fonda eski solcu şarkıları çalıp bandana falan da takarsanız tadınızdan yenmezsiniz.


-"Necla Mantı ve Ev Yemekleri"

 "Ay Fatoş abla eline sağlık valla sen bu mantıyı satsan ya kız, valla ne para kazanırsın biliyo musun?"

 Bu cümleyi ciddiye alan ablaların işidir. Hakikaten de hayvan gibi güzel yemek yaparlar ve eş dost akraba gazı ile işi ticarete dökerler. Makarna-yumurta yemekten ebesi skilmiş üniversite öğrencilerin yaşadığı yerlerde bu tarz mekanlar adeta para basarlar. Ülkemizde de adım başı cep telefonu bayisi gibi üniversite açıldığı düşünülürse geleceğin a-acayip mesleklerinden birisi olması işten bile değil. Mantı yanısıra gözleme, sulu yemekler ve hafiften sofistike bir hava katması için deneysel sebze çorbaları sizi ihya edecek, göreceksiniz.
 "bir gül mutfağı değil"

-Fakbadicilik (%100 burslu,yatılı)

Bu meslek hakikaten geleceğin mesleği. Ülkemizde henüz konsept çalışmalar var araştırmalar var toplumun nabzı ölçülüyor vs vs.. profesyonel bi hareket yok. Ama ahlaki değerlerimizi tamamen yitirdiğimiz anda içinde ufacık da olsa ar namus kalmış dejenere kızlarımız bir anda büyük bir istihdama kavuşacak. Bahsettiğim gibi parasız, yatılıdır. Siz sadece yatın. Yattığınız yerden kazanın. Çok acayip bi sektör olucak bu, demişti dersiniz.
(Ferihacılıktan buraya dikey geçiş vardır)


-Avonculuk 

Günüydü, kermesiydi, derneğiydi, vakfıydı durmaksızın dolaşan kadınlarımız için ne kadar ideal bir meslek olduğunu anlatmama gerek yok sanırım. Ayriyetten Avon'un gönderdiği testerlar ile bir kozmetik ve kimya harikası gibi kokmanız da cabası.  Bi yandan gezin bi yandan da para kazanın..

Mottonuz ;"Ay bak bi de buna bak bunun da kokusu çok hoş..." olsun.

Terlikleri atın çantaya haydi kızlar Avon satmaya!!
-Yönetici Asistanlığı (Sekreter değil onlar!)

Yılların eskitemediği meslek. Şirketlerin 10 çalışanlı departmana 9 yönetici atadığı bir ortamda sizin işsiz kalmanız mümkün değil canlarım. Aranan nitelikleri hepiniz aşağı yukarı biliyorsunuz. Döpiyes giydiğinde dikkat çekebilme yeteneğinin yanısıra wordde yazı yazıp excelde toplama çıkarma yapabilmek kafi. Bol solitaire bol markafoni bol hürriyet haber ve dolgun maaşlar. Şansınız varsa eli yüzü düzgün bir yöneticiye rast gelip.... Neyse.

-Greenpeacecilik

Şimdilik hiç bi maddi çıkarları olmadığı iddiasındalar ama ben inanmıyorum. İllaki bi yolları vardır. Şu an olmasa bile yakın gelecekte Greenpeace yetkilileri "alın şu 10 lirayı da gidin tavuk döner falan yiyin" diyeceklerdir, bundan eminim. Beşiktaş İskelesi civarı takılıp gelip geçene" ağacı sev yeşili koru" minvalinde laflar edip mesainizi tamamlayacaksınız. Bunun için gerekli nitelikler gerçekten ağacı sevip yeşili korumaktır. Eh Beşiktaş İskelesi'nde de çok zor olmasa gerek...

"fok balıkları çok yalnızlar... bende."


Bir çok mesleği tanıdık bir çok mesleği gördük... Umarım yardımcı olmuşumdur genç ve bayan arkadaşlar. Yine de siz bana pek kulak asmayıp sınavdı dersaneydi falan yardırın hacı. Belli olmaz bu işler.


Ünisex olanı içün bkz: En Kebap 10 Meslek 

1 yorum:

özlmgk dedi ki...

bu meslekler çok güzel olmuş, gerçekten