13 Haziran 2015 Cumartesi

Yufkacı


"Evladım öyle uzanarak da yazılmaz ki yazdığından bişey anlamazsın, kalk şöyle otur masada adam gibi yaz ne yazacaksan..." Annem "boş işler" sınıfına dahil ettiği bu uğraşımı dahi bir ciddiyet içerisinde yapmamı talep ediyordu benden. Annemin amacı neydi, beni gezegende hangi binanın hangi odasında hangi koltukta ne yaparken görmeyi temenni ediyordu az biraz kestiriyordum ama bu tavırlarına mana veremiyordum..

-Fakat siz..
-Fakat ben?
-Fakat siz henüz askere de gitmemişsiniz.
-E okuyorum ben hala
-E kısa dönem kalkacak diyorlar
-Konu nasıl buraya geldi yahu?
-Buyrun yufkanız

"Ucundan böyle simetrik şekilde kopartırsam anlaşılmaz, boku yufkacıya atarım "Vay allahsız defolu yufkaları mı çakmış bize" derim" diye düşündüm. Yufka böreğe dönüşmeden evvel daha lezzetli daha cezbedici, o saman ambalaj kağıdının içinde nasıl da gizemli nasıl da alımlı duruyor. Ulan aslında böyle böreklik baklavalık değil direkt elde yemelik yufkacı açıcan parayı vurucan he... Yok lan o zaman da gençlerimiz hep hamur kafalı olur zeka geriliği başgösterir ülkecek çok gerileriz bilimde sanatta sporda komşu ülkelere madara oluruz..

Ticari zekamı daha fazla zorlamadan eve döndüm. Bu kadar düşünce bu kadar lüzumsuz dialog bana fazlaydı.. Apartmanın girişinde komşu ablaları merdiven süpürürken gördüm.

-Aaa şişman çocuk gel gel, sen bilirsin, led tiviyle elsidi tivi arasında ne fark var?
-Bilmem..Ne fark var? Eheheh
- ....
-Ay bu da bi b.k bilmiyor ayol.

Hepsini yüklenicem vallahi hep kalkıcam bu işlerin altından her boku bilicem her şeye cevabım olucak böyle kalem gibi çocuk olucam na dümdüz hiç falsosu olmayan şu 30luk cetvel gibi olucam milim milim enine çizgili...ama şöyle bi battaniye atsalardı üstüme, şu kanepede biraz uzansaydım..Valla azıcık uzanayım anasını ağlatıcam ortalığın, göreceksiniz.  O ipne yufkacıyı da kapatıcam ne kadar yufkası varsa hepsini az az ufak ufak yiyicem.


7 yorum:

ebruhu. dedi ki...

Yufkacıysan adın Kısmet'tir. O fiks demek ki. Kısmet. Tam bir yufkacı ismi.

Börek yapılırken de o yufkadan kaçırılır. Tırtıklanır. Biz ki mantıları dahi çiğ çiğ kaçırıp yemiş bir ecdadın torunlarıyız! Ondan sonra da zaten annem "yeme yavrum midene bişey olur" muhabbetine girmez oldu.

Çiğ de yenir. Anlatamadım. Soğuk da yenir. Ne biliyim. Bunlar olacak.

GK dedi ki...

kurumsallık diye buna derim işte, işletme adında bu kadar istikrarlı başka sektör var mı? "kısmet yufkaları patentini alıcam mı" yazsaydım acaba..

harbiden yufkadaki bu cazibe nedir arkadaş, bildiğin seyreltilmiş inceltilmiş hamur işte ama "gel beni tırtıkla ucumdan kopar anan görmesin" diyor adeta

ebruhu. dedi ki...

Acaba o "anan görmesin" durumu mu bizi tahrik eden ya. Kaçak kaçak koparıp yemeler falan. Yani mesela bi tabağın içine muntazam kesilip konsa, çatalı bıçağı böyle bayaa bi öğün gibi hazırlansa konsa...

Yok lan öyle de yenir. :D

GK dedi ki...

tabağa konursa beklenti büyür ya, arasına peynir koymaya çalışılır falan yufka amaç değil araç olur sanki tabakta..esas onu böyle sarıyor ya o allahsız yufkacı kat kat böyle arasına un da serpiyor yapışmasın diye onu tam böyle katlı kısmından laaaap diye koparıp...

allahım gece saat 01.56 neyin hayaliyle uykuya dalıcaz

ebruhu. dedi ki...

Eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyosun. Görsel bile var arkadaş ama. Gel de girme rüyalara şimdi.

GK dedi ki...

valla kendi elimle kendimi ateşlere attım, umarım yarın anne direktifi ile yufkacıya yollanırım, yoksa hep bir yanım eksik kalacak.

Adsız dedi ki...

Sesli güldüm :)