2 Ağustos 2010 Pazartesi

Nil-Kanyon-Memleket Nereye Lan?

Kalburüstü Türklerin İstanbul'da uğrak mekanı olan tikiler diyarı Kanyon, müşteri kitlesine en yakın tarzda ve minimum zeka düzeyinde bulunan Nil Karaibrahimgil'e bi reklam jingle ı yaptırmış.

Sözleri;"Genç burada herkes güzel, burada herkes ve herşey... Burası Kanyon, uç uç buraya kon Do Diyez’dir bu ton, bitti bu şarkı bu son"

Şimdi nereden başlasam sövmeye, Kanyon,İstinye Park vs. alışveriş merkezlerinde yiyip içmeyi sürtmeyi klasman farkı olarak gören genç gerizekalılara mı, bu imkanı nereden nasıl kazandıkları belli olmayan paralar ile sağlayan ailelerine mi, bu tarz alışveriş merkezleriyle milleti sömüren, "Genç burada herkes güzel" gibi salakça söylemlerle cahil garibanın cebindeki 3 kuruşu da burjiva piçlerine özendirerek çalmaya çalışan kapital orospu çocuklarına mı, gelir dağılımındaki adaletsizliğin mimarı devlete ve düzenine mi?

"Memleket nereye gidiyor azizim" şeklinde kibar bi üslupla soruldu yıllarca, artık değiştirmek lazım. Çünkü memleket hakkaten boktan bi yere gidiyor. Sertleştirerek düzeltiyorum; "Memleket! Nereye lan?"

Hiç yorum yok: