16 Temmuz 2016 Cumartesi

Erkeklerin Severek Dinlediği Ama Aslında Kadın Şarkısı Olan Şarkılar Serisi

...içine ata ata ne haaale düştün tuta tuta çatlayacaksın be a... Ne? .. Ha pardon. 
Selamlar. Başlık biraz destansı oldu farkındayım ama bu yazıdaki olaymızın ne olduğunu anladınız siz.  Biz erkeklerin müziğine, ritmine, klibine tav olduğu ama aslında sözleri anlamak için dinlendiğinde bayağı bildiğin Ahmet'e Osman'a Faruk'a hitaben yazılmış şarkılara yani aslında kadın şarkısı olan şarkılara bi göz atacağız. 
Şu sıcak yapış yapış günlerde okusanız da hiçbir sike faydası olmayacak bir yazı daha geliyor!
 5. İzel - Yakışıklım
Piuuuuu ulan ben bu şarkının çıktığı dönemi hatırlıyorum ya, İzel daha taze ayrılmış Çelik ve Ercan'dan ve iyi de olmuş, çok tutulmuştu piyasada. Bu şarkısının klibine hastaydım açık konuşayım. Siyahi dansçılar, saksafoncu abi, İzel'in çıtır çerez halleri falan. 
Saksafonun yerli pop şarkılarda sık ve gayet uyumlu kullanıldığı dönem. Zenci dansçılar da müzik piyasamızda ilk kez bu şarkının klibinde arz-ı endam eyleyip Hande Yener'i Hadise'yi elleyene dek ortalarda görünmediler.
Şarkı adı ve sözleri itibariyle bir adama yazılmış alenen belli. Ama bizim kahvehane muhabbetlerinde çirkin ve bıyıklı kızlarımız için kullandığımız "o karı benden daha yakışıklı amk" tabirimiz düşünülürse çok çirkin bir ablaya çok latifeşinas bir abimiz tarafından hediye edilebilir. (yersen)
İzel'den tüm bıyıklı ablalar ve harbiden yakışıklı abilere gelsin. 


 
4. Seden Gürel - Çalkala 
Seden Gürel "bumbumbum" şeklinde sürüp giden çıkış çalışması "Cine5'i şifresiz çektiğii iddia edilen" uydu anteni gibi şapkası ve Olmaz Dostum klibindeki kısa saç+oduncu yelek hallerinden sonra bu klibi ile "Aaa kadınmış lan bu" dedirtmişti bize. 
Neyse şarkıya dönelim biz. Deyimler sözlüğünden bol bol alıntı ile sözleri tamamlanmış şarkımızın düzenlemeleri de 90'lara özgü yarı elektronik ritimlerle piyasaya sürülmüş. 
"Çalkala hadi adamım çalkala hadi bağalım" nakaratı, karakter olarak na böyle daş gibi sağlam ablalarımızın nasıl olduysa işte bi' şekil gönüllerini kaptırdığı kıvrak ve sevişgen abilerimize ithaf edebileceği bi şarkıdır. 
Fakat tarafımızdan Seden Ablamızın yürek yakan bakışlarına ve 90'ların yüzü suyu hürmetine severek izlenir, dinlenir hala.


  
3. Sezen Aksu - Erkek Güzeli
Çok tehlikeli. Yani şu şarkıyı dinlerken biri maazallah gelip sorsa ki "Hacı ne dinliyosun?" diye, "Abi Erkek Güzeli dinliyorum" denir mi? "Gay pornosu izliyorum" de daha iyi (yazar abartmanın amına koyuyor)
Fakat öyle güzel bir şarkıdır ki bu, o "Erkek güzeli" kısmını at mesela, direkt yolla manitana nişanlına eşine dostuna. Sezen Aksu'nun sesinin henüz deforme olmadığı zamanlarından kıyak bir eser. 
Yine de siz hemcinslerimi uyarırım; yalnızken dinleyin, isim vermeyin.



2. Texas - Summer Son
Yabancı kontejanlı eserimiz. Yabancı şarkılara yeni yeni sardığımız, kıçı kırık İngilizcemiz ile tekrar ettiğimiz dönemlerden. 
Mealini bilmediğimiz, bilsek ağzımıza dahi almayacağımız bir şarkıdır bu. Ablamız klipte pek bi alevlidir fakat şarkımızın sözleri direkt olarak "Summer Son" yani "Güneşin Oğlu" tabir edilen kamile ithaf olunmuştur. "Güneşin oğlu, buraya gel, yak bedenimi..." gibilerinden tehlikeli sözler değil İngilizce Afganca bile olsa bir erkek tarafından telaffuz edilmemelidir. 
Fakat nostaljik bir eser olduğu için, bize bir dönemi gülümseyerek anımsattığı için de vazgeçilemez. İngilizcenin "simple present tense" seviyesinde kaldığı ortamlarda dinlenebilir, ileri düzeyler için sıkıntı çıkar ayıktırayım.


1. Emel Müftüoğlu - Korkuyorum
Arkadaşlar 1 numarayı hak eden bu eserimiz erkek şarkısı olmadığı gibi aslında sağlıklı bir kadın şarkısı da değildir. 
Yıllar sonra, çok dikkatle inceleyerek izleyip ben de fark ettim ki Emel bu klipte alenen lezbiyenlik vurgusu yapıyor. Klipte erkek yok. "Teen" kategorisinden kopup gelmiş bir bacımız ve çilleriyle Emel bir takım kırsal coğrafyalarda gezip dolaşıyorlar, salla yüzüyor, salıncakta sallanıyorlar. Emel bu esnada "Kurtar beni tanrım, tutuluyorum, korkuyorum, lan ben napıyorum" şeklinde kendini sakınmak istiyor, fakat başaramıyor galiba.



Emel'in diğer kliplerinde de var bu tarz lezbiyenimsi hareketler. Seray Sever'in de memeleri ile yer aldığı "Hovarda" şarkısının klibinde enteresan bir hallere bürünüyordu bu kadın. 
Emel erkek gibi bir sokak kadını ve yanında sokaktan serseri arkadaşları falan takılıyor. Mahallenin dilberi Seraycığım, Emel ve arkadaşlarını evine davet ediyor. Bu esnada Emel, Seray'ın memişlerini görüyor "Lan bunlardan bende de olucaktı, bi saniye dur çakmak cebinde bi saniye..." derken olaylar gelişiyor. En sonunda hafif dekolte bir elbise ile Emel'i Seray'ın evinin önünde "Sen arada sırada uğra bana" diye serenat yaparken görüyoruz!?


Emel Müftüoğlu'nu iyi atlatmışız kardeşlerim. Sakın ola şarkı sözlerine tutulup da öyle manitaya yazayım, nişanlıma göndereyim falan denemeyin. Cünüp o mısralar lan kadın kadına falan tövbe tövbe...
Neyse abilerim ablalarım, bu seriye devam edebilirim lan sevdim. Bi kaç şarkı daha var aklımda. Şakira'dan lips dont lie var mesela klipli falan 1080hd quality. Hadi görüşürüz.

8 yorum:

Yağız Gönüler dedi ki...

Yıldız Tilbe'den "Delikanlım"ı görmek isterdim burada.

GK dedi ki...

vaay doğru ya, esgeçmememiz gereken bi şarkıydı haklısın başkan.

ismail dedi ki...

Asya'nın tüm şarkıları olabilir en çok "Beni aldattın".

GK dedi ki...

söz müzik mustafa sandal'dır başkan "beni aldattın" tam manası ile kadın şarkısı diyemeyiz, ama kral eserdir severek dinlerim.

Yağız Gönüler dedi ki...

Mustafa Sandal'ın bence en klas şarkısı "Gidenlerden". Çok içli be.

GK dedi ki...

mustafa sandal'dan "denize doğru" isimli şarkıyı özellikle sana öneririm başkan, bir üflemeli enstrüman olarak saksafonun ne kadar duygulu ve hoş sesler çıkardığını görebilirsin o şarkıda

ismail dedi ki...

beyaz olunca daha mı bi güzel oldu la bu site ? yoksa ırkçılık mı yapıyorum ?

GK dedi ki...

white power kanka biliyosun.