17 Nisan 2015 Cuma

Cümhuriyet Tarihi Mağdurları ve Ben

Neden böyle bir döküm yapıyorum? Çünkü bakınca cumhuriyet Türkiye'sinin tek mağdur olmayanı ben gibiyim amk. Şimdi mağdurlara bi göz atalım sonra bana geliriz;

-Kürtler; Lozan'da kendilerine bağımsızlık verildi zannettiler. Verilmedi, mağdur oldular. Etnik kimlikleri yok sayıldı mağdur oldular. Paso isyan ettiler, bastırıldı, bastırılırken mağdur oldular. Köyleri yakıldı mağdur oldular. "Vay kıro vay" diye dalga geçildi, kırıldılar, kinlendiler ama neticede mağdur oldular.. Sonra bir çok kez mağdur oldular. Hala oluyorlar gerçi.

-Dersim Alevileri; İsyan ettiler. Atatürk pilot olan manevi kızı ile bombaladı bunları. Öldüler. Yaşadıkları yerin adı değiştirildi, mağdur oldular.

-Atatürk; Savaşıydı, barışıydı, cumhuriyetiydi, devrimiydi derken vurdu rakıya vurdu cigaraya siroz oldu. Sirozdan erken yaşta öldü. Mağdur oldu.

-Rumlar; Şükrü Saraçoğlu varlık vergisini çıkardı mağdur oldular. Menderes ve Bayar Kıbrıs konusunda elleri güçlesin diye Selanik'te bir bomba patlattılar, İstanbul'daki rumlar mağdur oldu. Evleri barkları talan edildi. Sonra hadise tüm yurda yayıldı fln. Mağdur oldular işte. Ha bir de mübadele konusu var. Orada da mağdur oldular. Yerli dizilerde konuşmaları kötü taklit edildi. Über mağdur oldular yavrimu..

-Ermeniler; Bunlar da 6-7 Eylül olaylarında tahribata maruz kaldılar. Bir sürü işletmeleri vardı, çoğunu yitirdiler. Daha evvelden de mağdurlardı zaten. Bi bitmediler aq. Ama mezeler kıyak.

-Mütedeyyin Anadolulular; Harf devrimi ile bir gecede cahil kaldılar, kılık kıyafetin revizyonu ile sarık-şalvar olayları bitirildi, gardroplarında giyecek şeyleri kalmadı mağdur oldular. İsmet İnönü camilerini ahır yaptı. Ezan Türkçe okundu mağdur oldular. Uzunca süre köylülük yüzünden hor görüldüler. Anca anca toparlıyolar. Hepsinin doblosu var, lc waikiki mekanları..

-Kırşehir Halkı; Menderes'e oy vermediler, il iken ilçe oldular. E mağdur oldular tabi.

-Menderes; Asıldı. Baş vekilden mağdur. Bi bizde var.

-80 Öncesi Sağcı ve Solcu Örgütler; Birbirlerini vurdular, mağdur oldular. Birbirlerini vurmalarına müdahale edildi. Bu sefer ordu bunları vurdu daha da mağdur oldular. Solcuları daha çok vuruldu diyorlar, bilemiyorum. Hepsi mağdur oldu sonuçta. Canlarım.

-Orhan Gencebay; Yayın yasağı getirildi. Televizyona radyoya çıkamadı, mağdur oldu. Underground arabeski kuran adam.

-Türk Solu; Bin bir parçaya ayrıldılar. Toplanmaları imkansız oldu. 0.001 oy oranları ile mağdur oldular. Seçim ödenekleri oy oranlarına göre dağıtılmaya başlayınca hepten mağdur oldular. Gezi olaylarında en çok gazı bunlar yedi.

-Türbanlılar; 28 Şubat'tan sonra toplumdan izole edilmeye çalışıldılar. Üniversitelere giremediler, rejim tarafından tehlike olarak görüldüler. Kürtlerden sonra en büyük 2.mağdurlar.

-Erbakan; Ordu ve medya tarafından topa tutuldu. Kurduğu koalisyon devrildi. Tekrar seçilemedi. Partisi kapatıldı. Adamları kendisini satıp başka parti kurdu. Yakın zamanda öldü. Mağdur kere mağdur. Pancar motorunu yapan adam.

-Türkiye Cumhuriyeti Devleti; AB umuduyla yıllarını heba etti. Dış borcu fln çok. Bor madenleri zengin ama amarika çıkarttırmıyor. Mağdur güç..

-Tekrar Kürtler; Bakiim.. Evet hala mağdur.

-Standart Aleviler; Sunniler tarafından dinsizlikle suçlandılar. Hor görüldüler. "Mum söndü" gibi iğrenç ithamlara maruz kaldılar. Fişlendiler, dışlandılar. Sivas'ta otelleri yakıldı. Bazıları örgütlendi silahlandı fln ama ehil olanları çok mağdur oldu. İyi insanlar aslında.

-Karadenizliler; Televizyon ve sinemadaki kötü karadeniz şiveleri ve bitmeyen karadeniz sahil yolu yüzünden saçları ağardı. Çernobil yüzünden kanser oldular. Trabzonspor şampiyon olamıyor, Samsun, Ordu küme düştü.. Her türlü mağdurlar..

-İzmir Halkı; Gıdalara verdikleri değişik isimler yüzünden daşak geçildi bunlarla. Fuhuş potansiyelli kimseler olarak görülüyorlar. Yılmaz Özdil ve enter tuşu yüzünden mağduriyetleri her geçen gün büyüyor.. Kordonda ortam eskisi gibi değil.

-Drogba ve Eminönü saatçileri; Irkçılığa maruz kaldılar. Drogba'ya muz salladılar tribünden. Mağdur siyahi golcü.. Eminönü'nde saat satan renkdaşları da "Lan uçe nabıyon, len moşe gel bakam gel, hişt kompela naber lan tripot" gibi zevzekliklerle baş ederek geçim mücadelesi veriyorlar.

-Alperenler; Geçen taksime çıkmışlar. Polisten gaz yediler. Taze mağdur. Ah canıııım.

-Kürtler; Lan! Ehehehhe

-Kemalistler-Cumhuriyetçiler-Sekülerlerler; AKP bellerini büktü. Devletin her kademesinden kovuldular. Üstelik entelektüel burjuva rol modelliği de bunların elinden alınıp islami sermaye sahiplerine verilince hepten garibana bağladılar. Saltanat bitti, ağır mağdurlar.

-Recep Tayyip Erdoğan; Şiir okudu, içeri attılar. 4 ay yattı. 4 ay yatan bir vatandaş için biraz fazla mağdur oldu. Ama durmadı. Çıkınca da mağdur oldu. Tüm darbelerden tüm savaşlardan mağdur olduğunu iddia ediyor. 10 küsür senedir başbakan. Hala mağdur..

-Türk Silahlı Kuvvetleri; Hepsini içeri aldılar. Onbaşı'dan yüksek rütbesi olan her mensubu potansiyel darbeci cuntacı muamelesi gördü. Terörist kürtlere karşı gururları örselendi. Kore'de pazarlık malzemesi edildiler. Irak'ta amerikanlar kafalarına çuval geçirdi. Müzik notası bile veremedik. Büyük mağdurlardan.

-Cemaat ve Dershaneler; Altyapıdan genç yetenek çıkaramayacak hale getirildiler. Hoca üzgün, şakirtler mağdur.

-Annem; Kapalı, namazında niyazında. Mağdur musun diye sordum "O baban olacak herif yok mu.." diye girdi, çıkamadı. Mağdur galiba.

-Babam; Dünya'yı dolaştı. Hollanda'da aroyinin dibine vurdu. Rio'da samba yaptı, İngilter'de biranın kralını içti.. Mağdur olmaya hakkı yok.

-Nihat; Üniversite mezunu, işsiz. Düz mağdur.

İşte sayın okurlarım, görüyorsunuz ülke adeta bir iş çıkışı metrobüsü olmuş ve içerisinde çeşit çeşit her yöreden her milletten mağdur göt göte baş başa yolculuk halinde. Hepsi memnuniyetsiz ve sürekli bir şikayet hali.. Şimdi kendime bakıyorum güzel bir çocukluk yaşadım, okulları hep kalmadan geçtim. Matematikçi takmadı, dekanla takışmadım. Rejim beni baltalamadı. Devletin doğrudan bir kazığını yemedim. Askerliği kısa kısa yaptım geldim. Gelir gelmez iş buldum. Dededen kalma eve akbaba gibi kondum.. Mağduriyet iddiasında bulunacağım tek bir husus tek bir olay bile gelmiyor aklıma. Demek ki bu ülkenin mağdur olmayan kişisi benim arkadaş. Demek ki bu düzenin kaymağını yiyen, yılan gibi sıyrılan, sefa süreni benim.. Bundan sonra adeta bir "patron" gibi davranıcam size aq mağdurları. Hadi gidin zıbarın şimdi gözüm görmesin.

2 yorum:

ebruhu. dedi ki...

4 aydır bloglara bakmıyordum adam gibi. Bunu kaçırmışım. Löjöndönör nişanesi bırakıyorum buraya.(onelaöyle)

Unknown dedi ki...

ikinci el eski playstation bile alacak maaş vermiyolar lan sana... senden mağdurunu görmemiştim ben oysaki